Matematik

Vektorer

25. september 2020 af jeafjivoan - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave? På forhånd, tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2020 af PeterValberg

Je indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2020 af Anders521

#0 Brug nr. (60) i formelsamlingen.                                                                                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2020 af mathon

Parallelle vektorers determinant er lig med nul.

          \small \begin{array}{lllll}\\& \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}\\\\ \overrightarrow{a}\textup{ parallel med }\overrightarrow{b}\textup{:}& \begin{vmatrix} a_1 &b_1 \\ a_2 & b_2 \end{vmatrix}=a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1=0 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. september 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} 1\cdot 2-(-5)\cdot t=0\\\\ 5t=-2\\\\ t=-\frac{2}{5}=-0.4 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. september 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{samme opgave men}\\ \textup{med vektorerne:}\\& \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 1+t\\ -3 \end{pmatrix}\qquad\widehat{ \overrightarrow{b}}=\begin{pmatrix} -2\\t \end{pmatrix} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.