Matematik

Find kvadratroden af et tal uden en lommeregner

26. september 2020 af 1234vedikke - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man finde frem til \sqrt{ 256}, uden brugen af en lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2020 af peter lind

Ja prøv at opløse 256 i primfaktorer


Svar #2
26. september 2020 af 1234vedikke

#1, Nå ja!

256=2\cdot 2\cdot 2\cdot 2\cdot 2\cdot 2\cdot 2\cdot 2=16\cdot 16

\sqrt{256}=\sqrt{16^2}=16

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2020 af Anders521

#0 Måske én måde er følgende: du ved at                                                                                                                                                                         10 = √102 = √100 < √256 < √400 = √202 = 20.                                        Nyt forsøg                                                                                                                                                                                                                               11 = √112 = √121 < √256 < √361=√192=19                                                                                                                                               ....                                                                                                                                             15 = √152=√225< √256 < √289=√172=17                                                                


Svar #4
26. september 2020 af 1234vedikke

Ah, det også en god metode - tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september 2020 af Capion1

I "gamle dage" lærte man, i de små klasser, at uddrage kvadratroden, kun med blyant og papir.
Da lommeregneren blev alle mands eje, bortfaldt denne manuelle regnekunst.


Skriv et svar til: Find kvadratroden af et tal uden en lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.