Matematik

gaffelforskrift

26. september 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
En mands alkoholpromille vokser med 0,6 pr. time. under en middag på 2 timer, og aftager med 0,2 pr. time efter middagen. Hvordan vil en gaffelforskrift se ud for denne sammenhæng?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2020 af peter lind

promille = 0,6 *t for 0<t<2 timer

promille = 1,2¨-0,2t  for 2 timer < t< 8 timer


Svar #2
27. september 2020 af javannah5

Er det sådan gaffelforskriften skal se ud og hvad er de to prikker på 1,2 for noget?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2020 af Capion1

f(x)=\left\{\begin{matrix} 0,6x\: \: \: \: \: \: \: \: \: \: \: \: \: \: \: \: 0\leq x\leq 2\\ -0,2x+1,6\: \: \: \: \: \: \: \: \: 2< x\leq 8 \end{matrix}\right.


Svar #4
27. september 2020 af javannah5

Hvorfor skriver du 1,6 burde det ikke være 1,2 i stedet
Og hvorfor lige præcis x<8, hvorfor tallet 8?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2020 af Capion1

f (2) = 1,2  så den er god nok. Grafen skal kunne hænge sammen for x = 2
Derfor skal grænseværdien for den 2. delfunktion være 1,2 for x → 2 fra højre.
Det kan den, når konstanten er 1,6.
Bemærk, at f (8) = 0  Derfor er det rigtigst, at tage 8 med i intervallet. 


Skriv et svar til: gaffelforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.