Matematik

Bestem f'(x)

03. oktober 2020 af mudder23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. Denne opgave jeg kommer med, skal løses step by step. Det har min lærer fortalt.  

Jeg har en opgave som lyder følgende 

En funktion f er bestemt ved 

f(x)=(x^3-x^2)*e^x-4

Bestem f'(x)

Når man skal differentiere denne opgave så får man altså 

(3x^2-2x)*e^x-4.

Er det bare sådan man skal løse opgaven. Altså vil dette ikke være step by step til hvordan man differentiere denne funktion. Samt er svaret rigtigt, og hvis ikke hvordan løser jeg så opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Hej , du har ikke differentiet korrekt

Omskriv til f(x) = ( x3·ex ) - ( x2 · e) - 4 , du skal bruge produktreglen når du differentier de to paranteser

Jeg viser dig den første

x3·ex  differentieret = x3· ex + 3· x2 · ex


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

#1 retter stavefejl

Hej , du har ikke differentieret korrekt

Omskriv til f(x) = ( x3·ex ) - ( x2 · e) - 4 , du skal bruge produktreglen når du differentier de to paranteser

Jeg viser dig den første

x3·ex  differentieret = x3· ex + 3· x2 · ex


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.