Matematik

Parring af grafer og funktionsforskrifter

03. oktober 2020 af august543 - Niveau: B-niveau

Hej:)

Jeg har svært ved at parrerfunktionsforskrifterne med de tre givne grafer. Jeg ved dog at den blå graf kommer fra forskriften h(x), da den skærer y-aksen ved 2. Jeg har dog svært ved at parrer de resterende to grafer, da jeg ikke ved hvordan funktionen f(x) ser ud. Det kunne være rart med en forklaring:)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2020 af Anders521

#0 Der gættes på, at den grønne graf tilhører g, og den røde f.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2020 af Capion1

Vi har funktionen  f (x) og vil parallelforskyde dens graf stykket \binom{p}{q}.
Da får vi:
f (x) - q = f (x - p)    ⇒  f (x) = f (x - p) + q
Prøv nu, om du kan finde grafen for f og dermed for g og h.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2020 af ringstedLC

#0: Du har:

\begin{align*} C(0) &\approx B(1) \\ g(x) &= f(x+1) \\ g(0) &= f(0+1) \\g(0) &=f(1) \Rightarrow \left\{\begin{matrix}f(x)\approx B\\ g(x)\approx C\end{matrix}\right. \\\\ g(0-1) &= f(1-1) \\ C(-1) &=B(0) \\ A(-0.5) &\approx B(0) \\ h(x) &= f(x-1)+2\\ h(-0.5) &= f(-0.5-1)+2 \\ h(-0.5) &=f(0)\;,\;f(-1.5)+2=0\Rightarrow h(x)\approx A \end{align*}

Dit argument for A/h er ikke rigtigt, men svaret er iorden.

\begin{align*} h(-0.5+0.5)&=f\bigl(-1.5+0.5\bigr)+2 \\ h(0)&=f(-1)+2\;{\color{Red} \neq 0+2} \\ h(1)&=f(0)+2=0+2 \end{align*}


Svar #4
04. oktober 2020 af august543

#2

Vi har funktionen  f (x) og vil parallelforskyde dens graf stykket \binom{p}{q}.
Da får vi:
f (x) - q = f (x - p)    ⇒  f (x) = f (x - p) + q
Prøv nu, om du kan finde grafen for f og dermed for g og h.

Vil det sige at f(x) er den grønne graf, mens den grønne graf er h(x), da den er forskudt med 1 ved -aksen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2020 af ringstedLC

#4: Læs lige din besvarelse igen...


Svar #6
04. oktober 2020 af august543

#5

#4: Læs lige din besvarelse igen...

Det jeg mente var:

Vil det sige at f(x) er den grønne graf, mens den røde graf er h(x), da den er forskudt med 1 ved -aksen? 


Skriv et svar til: Parring af grafer og funktionsforskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.