Matematik

Procent

06. oktober 2020 af Marieøstergaard - Niveau: 8. klasse

Hej nogen som kan se om det jeg har gjort er rigtigt?

Spørgsmålet lyder på: 

I en af forretningerne har eleverne fundet ud, af at 25 % af æblerne var danske. Opstil en beregning, der viser, hvor mange æbler der i alt var i forretningen, når der var 22 æbler fra  Danmark.

Kan man ikke sige man finder først hvad 1 procent er, ved at sige 22 æbler / 25 % = 0,88 og gange med 100


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2020 af Jiraiya

22 = 0.25*x

<=> 22/0.25 = x

x = 88


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2020 af ringstedLC

#0: God metode. Opstillet på samme brøkstreg:

\begin{align*} \text{\AE bler ialt} &= \frac{22\cdot 100}{25} \end{align*}


Svar #3
06. oktober 2020 af Marieøstergaard

#2

#0: God metode. Opstillet på samme brøkstreg:

\begin{align*} \text{\AE bler ialt} &= \frac{22\cdot 100}{25} \end{align*}

#1

22 = 0.25*x

<=> 22/0.25 = x

x = 88

Tusind tak!


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.