Matematik

Indtægter og omkostninger

07. oktober 2020 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med denne opgave.

Virksomhedens indtægter kan beskrives i(x)=(125-\frac{1}{24}x)*x

Virksomhedens omkostninger kan beskrives o(x)=50*x

1. opstil et ydtryk for virksomhedens overskud som funktion af x

2. bestem virksomhedens størst mulige overskud.

hvordan kobler jeg dem sammen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af AMelev

1) Overskud (fortjeneste) f(x) er Indtægt - Omkostninger, så f(x) = .....

2) Bestem max for f(x)


Svar #2
07. oktober 2020 af MimiJac

Tak. Er stadig ikke helt med på nr. 2

Jeg kan bestemme max ved at finde toppunkt eller diferentiere funktionen og sætte den lig 0 ikke?

Men kan ikke lige se hvilke der er a, b og c for at kunne finde diskriminanten. Og kan heller ikke helt regne ud hvordan den skal differentieres :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2020 af AMelev

Du har 
f(x) = i(x) - o(x) = (125-\frac{1}{24}x)\cdot x-50x=125x-\frac{1}{24}x^2-50x= -\frac{1}{24}\cdot x^2+75x

I den har du a = -1/24, b = 75 og c = 0
Hvis du differentierer, har du f'(x) = -\frac{1}{24}\cdot 2x+75= -\frac{1}{12}\cdot x+75


Skriv et svar til: Indtægter og omkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.