Matematik

Jeg skal bestemme en forskrift for f.

07. oktober 2020 af nick132a - Niveau: B-niveau

Hvordan skal jeg bestemme en forskrift for f. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af ringstedLC

a) Det er en stykkevis lineær funktion som består af to rette linjer. Aflæs knækpunktet og et andet "sikkert" punkt på hver af de to linjer. Bestem linjernes forskrift og de to intervaller for linjerne:

\begin{align*} f(x) &= \left\{\begin{matrix} ...\;,\;x_{min.}\leq x\leq x_{kn\ae k}\\ ...\;,\;x_{kn\ae k} < x\leq x_{maks.} \end{matrix}\right. \end{align*}


Svar #2
07. oktober 2020 af nick132a

Er virkelig dårligt til det her men hvordan skal jeg finde et "sikkert" punkt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2020 af Anders521

#3 Med et "sikkert punkt" menes der nok et punkt på grafen, hvis koordinatsæt du kan aflæse.


Svar #4
07. oktober 2020 af nick132a

Super. Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2020 af oppenede

Jo længere der er mellem de to punkter du aflæser for hvert linjestykke, jo mindre vil en upræcis aflæsning have at sige i forhold til den forskrift du ender med.

Skriv et svar til: Jeg skal bestemme en forskrift for f.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.