Matematik

Vektorer 3D

08. oktober 2020 af matHTX2021 - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer man d)? Har prøvet i flere timer nu. se vedhæftning


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2020 af peter lind

Du har parameterfremstillingen af l. Kald punket hvor stumtjenderen ender for D. D har z koordinaten 172. Find deraf D's x og y koordinater og afstanden AD


Svar #3
08. oktober 2020 af matHTX2021

Det fungerer ikke. Brugte linjens parameterfremstilling til at isolere t, dermed indsætte den og få koordinatsættet. 127 = 0 + t*125, t = 1.376000000. Dvs. p(33.3680000000000,19.2640000000000,125);

jeg har betragtet d som samme koordinat, dog med z = 0.

Jeg bestemmer afstanden, og får 176. facit er 128.1.

Kan du hjælpe på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2020 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du har lavet galt. z = 172 fordi højden er 172 cm. Dit resultat er P's højde og så skulle det være P's koordinater men det gælder ikke for for x og y koordinaterne. Tjek om din parameterfremstilling viser at P ligger på linjen og hvs den gør så sæt z=172 og find hvilken t det giver


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2020 af ringstedLC

#3: Nedfæld den vinkelrette fra D på xy-planen. Det giver en retvinklet trekant:

\begin{align*} \left | AD \right | &= \frac{172}{\sin(v)} \end{align*}


Skriv et svar til: Vektorer 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.