Matematik

Kritiske punkter for funktion af to variable

09. oktober 2020 af Musses - Niveau: Universitet/Videregående

f(x, y) = 2x^3 + y^2 − 24x − 6y + 5 .

a)  Beregn de partielle afledede af funktionen f.

b)  Der er to kritiske punkter, (x1,y0) og (x2,y0) for f, og de har samme anden koordinat y0. Find y0.


De partielt afledede: 

f= 6x^2 - 24

fy = 2y - 6 

Nogen der kan hjælpe med b? Hvordan finder jeg de kritiske punkter of y0?


Svar #1
09. oktober 2020 af Musses

Jeg har fundet løsningen for b. 

Er der nogen der i stedet kan hjælpe med c?: 

c)  Beregn den største kritiske værdi, dvs. den største af de værdier som f antager i de kritiske punkter.


Svar #2
09. oktober 2020 af Musses

Nvm - jeg har nu også fundet løsningen på c. 


Skriv et svar til: Kritiske punkter for funktion af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.