Fysik

Hjælp til potentiel energi

09. oktober 2020 af Marianørrega - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan finde ud af følgende opgave?: 

Et fuldt lastet godstog har den samlede masse 1,53*10^6 kg. Den laveste beliggende station på togbanen ligger ved 211 m over havet.

a)Hvor meget potentiel energi skal et fuldt lastet godstog tilføres for at bringe det fra 211m til det højeste punkt 1151 m over havet


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2020 af janhaa

E_p=mgh\\

der:

m=1,53*10^6\,kg

g=9,81\,m/s^2

h=940\,m

E_p=1,411*10^{10}\,J=14,11\,GJ


Skriv et svar til: Hjælp til potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.