Matematik

2x-3y=-13 er (-2, 3)?

15. oktober 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

I min bog står der, at 2x-3y=-13 angiver punkterne (-2, 3). Men hvordan kan man vide det når x og y er ukendt. Og hvis det er, at tallene foran x og y i ligningen bruges til at beskrive x og y's position, hvorfor har de så omvendte fortegn af hvad der står i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2020 af peter lind

Kom med hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2020 af Mathias7878

Punktet P(x,y) = P(-2,3) opfylder, at 

\small 2 \cdot (-2) - 3 \cdot 3 = -4 -9 = -13

og må dermed ligge på den rette linje 2x-3y = -13

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2020 af Mathias7878

Bemærk, at man kan omskrive 2x-3y = -13 til 

\small y = \frac{2}{3}x+\frac{13}{3}

hvilket nok er den notation, du er vant til, for en lineær funktion (ret linje). 

- - -

 

 


Svar #4
15. oktober 2020 af Alrighty

Det er ikke en opgave, det lyder bare i min bog ift. skæring mellem linjer, at: Hvis de to linjers ligninger er givet på formen ax + by + c = 0, løses to ligninger med to ubekendte, Vi ser f.eks. på m1: 2x-3y+13=0  ,   m2: 3x+4y-6=0    

Her løser vi ved hjælp af metoden fra matematik c niveau ligningssystemet med to ubekendte:

2x-3y=-13

3x+4y=6

Vi får løsningen (x,y)=(-2,3), som er koordinatsættet til skæringspunktet. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2020 af Mathias7878

Hvis du løser ligningssystemet 2x-3y = -13 og 3x+4y = 6, får du løsningen (x,y) = (-2,3). Du kan f.eks. løse ligningssystemet ved substituion eller en af de andre metoder nævnt herinde: 

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/to-ligninger-med-to-ubekendte

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2020 af StoreNord

2x-3y=-13
3x+4y=6

Her er det oplagt at bruge lige store koefficienters metode:
       Gang den ene ligning med 3 og den anden med 2. Så x-erne får lige store koefficienter. Træk så ligningerne fra hinanden, så går x ud.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2020 af peter lind

Alrighty: oplys altid hele opgaven. Ellers får du forkert svar eller lignend og vi herinde ulejliges unødig


Skriv et svar til: 2x-3y=-13 er (-2, 3)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.