Matematik

Hjælp til vektorer

17. oktober 2020 af needofhelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse denne opgave... Er den nogen, der kan hjælpe? Opgaven er vedhæftet.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \mathrm{det}\left ( \vec{a},\vec{b} \right )=a_1b_2-a_2b_1 &= 30 \;,\;\vec{a}=\binom{a_1}{a_2}\;,\;\vec{b}=\binom{b_1}{b_2} \\ 7\cdot 6-3\cdot t &= 30 \\ t &= \;? \end{align*}


Svar #2
17. oktober 2020 af needofhelp (Slettet)

Er t = 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2020 af ringstedLC

Det kontrolleres ved at indsætte løsningen t = 4 i ligningen og undersøge om den opfyldes:

\begin{align*} 7\cdot 6-3\cdot t &= 30 \\ 7\cdot 6-3\cdot 4 &= 30\;,\;t=4 \\ 42-12 &= 30 \\ 30 &= 30 \end{align*}


Svar #4
17. oktober 2020 af needofhelp (Slettet)

Så det ovenstående er løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2020 af ringstedLC

Nej, svaret/løsningen er t = 4. Kontrollen er kun for din egen skyld til en anden gang.


Skriv et svar til: Hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.