Matematik

Vektor

17. oktober 2020 af needofhelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har svært ved at udregne denne opgave. Hvordan skal denne opgave løses?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2020 af Anders521

#0 Du har vektor a = (a1, a2). Løs ligningerne a+ 3·7 = 10 og a2 + 3·2 = 7.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. oktober 2020 af ringstedLC

Brug regnereglerne for vektorer:

\begin{align*} \vec{a}+3\cdot \binom{7}{2} &= \binom{10}{7} \\ \vec{a} &= \binom{10}{7}-3\cdot \binom{7}{2} \\ \binom{a_1}{a_2} &= \binom{10-3\cdot 7}{7-3\cdot 2}=\binom{?}{?} \end{align*}


Svar #3
17. oktober 2020 af needofhelp (Slettet)

Er det (-11 / 1)?

Hvilken formel bruger du?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. oktober 2020 af ringstedLC

Ja. Først formel (46) og siden formel (48).

Prøv at tegne vektor(-11,1) + 3 gg vektor(7,2). Se at den giver vektor(10,7).


Svar #5
17. oktober 2020 af needofhelp (Slettet)

Ok. Mange tak! Det vil jeg lige prøve at gøre.


Svar #6
17. oktober 2020 af needofhelp (Slettet)

Er det formlen fra formelsamlingen? For der er formel 46 jo multiplikation af vektor a med tallet k...


Svar #7
17. oktober 2020 af needofhelp (Slettet)

og hvad menes der med gg???


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2020 af ringstedLC

#7: Undskyld, "gg" er en uautoriseret skrivemåde for gange.

#6: Ja, formel (46); man ganger en vektor med et tal ved at gange koordinaterne med tallet:

\begin{align*} k\cdot \binom{a_1}{a_2} &= \binom{k\cdot a_1}{k\cdot a_2} \\ 3\cdot \binom{7}{2} &= \binom{3\cdot 7}{3\cdot 2} \end{align*}

Ligeledes formel (48); man subtraherer to vektorer ved at subtraherer koordinaterne:

\begin{align*} \binom{a_1}{a_2}-\binom{b_1}{b_2} &= \binom{a_1-b_1}{a_2-b_2} \\ \binom{10}{7}-\binom{3\cdot 7}{3\cdot 2} &= \binom{10-3\cdot 7}{7-3\cdot 2}=\binom{-11}{1} \end{align*}


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.