Matematik

forklaring til tekst opgaver

17. oktober 2020 af fridalun - Niveau: A-niveau

hej

Er der nogen som kan gå over disse opgaver med mig pædagogisk, så jeg rigtigt forstår dem?

Vedhæftet fil: dl tekstopgaver.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2020 af Capion1


4.2      Lad  y = f (x)
           dy/dx = 0,45·(30 - y)

4.3      Prøv
4.4      Prøv
Vend evt. tilbage.


Svar #2
17. oktober 2020 af fridalun

f'(x) = y*0,65 

er dette rigtigt? måske skulle jeg have været mere specifik:

hvad er tangenternes hældning og hvad betyder det at den er proportional med med ()?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. oktober 2020 af Capion1

4.3   Ja. Det er rigtigt nok. Du bør skrive
        y ' = 0,65·y
Tangentens hældning er  dy/dx ,  y ' eller  f '(x)
Proportional betyder, at multiplikation med samme størrelse på begge sider af lighedstegnet ikke
forandrer ligningen.


Skriv et svar til: forklaring til tekst opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.