Matematik

Omvendte af anden potens er + eller - kvadratrod?

20. oktober 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Når jeg skal flytte noget i anden potens over på den anden side af lighedstegnet, bliver det åbenbart til + eller - kvadratroden. Men hvorfor ikke bare enten + eller -? Hvad er reglerne inden for det - hvilke andre potenser er det også sådan med, når man flytter dem på den anden side af lighedstegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2020 af PeterValberg

Jeg forstår ikke helt, hvor du vil hen med dit spørgsmål,
men du kan få et link til en kort video-playliste om potensregler

< LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{pr. definition:}\\& \begin{array}{lllll} x^2=b\quad b> 0\\\\ \sqrt{x^2}=\sqrt{b}\\\\ \left | x \right |=\sqrt{b}\\\\ x=\mp \sqrt{b} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Omvendte af anden potens er + eller - kvadratrod?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.