Fysik

Hjælp til Fysik Kinetisk energi

21. oktober 2020 af Markus2300 - Niveau: B-niveau

Opgave 3 En knallert kører 36km/t=10m/s .  Knallert og person vejer tilsammen 100kg . 

Over et flyvehop omdannes halvdelen af den kinetiske energi til potentiel energi.

b) Hvor højt kommer knallert og person op ?

c) Hvad er den vandrette hastighed ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2020 af peter lind

find den kinetiske energi E

b) ½E = Epot = m*g*h

c) Det kommer an på hvordan springet er sket. Lad os få hele opgaven ordret og helst i form af en billedfil eller pdf fil


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} m\cdot g\cdot h=\frac{1}{4}\cdot m\cdot {v_0}^2\\\\ g\cdot h=\frac{1}{4}\cdot {v_0}^2\\\\ h=\frac{{v_0}^2}{4\cdot g} \end{array}\\\\\\ c)\\& \begin{array}{lllll} \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{vandret}}^2=\frac{1}{4}\cdot m\cdot {v_0}^2\\\\ \frac{1}{2}\cdot {v_{vandret}}^2=\frac{1}{4}\cdot {v_0}^2\\\\ v_{vandret}=\sqrt{\frac{1}{2}\cdot {v_0}^2} \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2020 af peter lind

#2 der gælder altså også impulsbevarelse


Svar #4
21. oktober 2020 af Markus2300

Mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Hjælp til Fysik Kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.