Kemi

afstemning af reaktion

22. oktober 2020 af Ag13 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg ville høre, om der er nogen, der kunne hjælpe mig med at afstemme følgende reaktion til en kemiopgave: 

C6H5CHCHCHO +  H2CrO4 C6H5CHCHCOOH +H2CrO4+H2O

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2020 af mathon

R=C_6H_5CH_2CH_2

              \small \begin{array}{lllll} R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&3\\ Cr&&3&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

              \small \begin{array}{lllll} 3\;RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\;Cr{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\;RCOOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\;Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

              \small \begin{array}{lllll} 3\;RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\;Cr{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;10\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\;RCOOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\;Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

              \small \begin{array}{lllll} 3\;RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\;Cr{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \;+\;10\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\;RCOOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\;Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\;H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: afstemning af reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.