Matematik

Hvad er lim i differentialregning?

23. oktober 2020 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Hvad betyder det/står det for? 'lim' som står i en ligning


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2020 af Capion1

\lim_{x\rightarrow 0}f(x)=\alpha
er det samme som
f (x) → \alpha for x → 0
lim = limes (latin, grænse)


Svar #2
23. oktober 2020 af Alrighty

Er det bare mere en notering, eller er det noget der fx står på lommeregneren som skal være en del af udregningen? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2020 af Capion1

Når differenskvotienten er opstillet, kommer lim derefter ind i billedet ved brøkens
grænseovergang, når nævneren går mod nul.
Hvis lommeregneren har en grænseværdikommando, vil den muligvis hedde [lim]


Svar #4
23. oktober 2020 af Alrighty

Ok :) Er det et a som står der, eller? Altså limf(x)=a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2020 af Capion1

For at forstå differentialregning skal man først være fortrolig med kontinuitet og grænseværdi.
Giv hellere et eksempel du har set.
Så kigger vi på det konkrete eksempel.
# 4  Det er det græske \alpha (alfa), som svarer til det latinske -, og vores, a .
 


Skriv et svar til: Hvad er lim i differentialregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.