Matematik

x^2 hvad er x lig med

28. oktober 2020 af Trojanskhest - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har følgende opgave indefor beviser i matematik. Nogen der kan forklare mig sandhedsværdierne for x^2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2020 af Anders521

#0 Hejsa,                                                                                                                                                                Det kan siges, at den første implikation "x2 = 4 ⇒ x = 2" er falsk. Vi har antagelsen x2 = 4. Tager vi kvadratroden på begge sider af lighedstegnet, får vi |x| = 2. Det skyldes, at √x2 = |x| og √4 = 2. Med ligningen                                                                                         |x| = 2                                                                              ophæves de numeriske tegn, således at                                                                                                                                                                                                      x = ±2                                                                              hvilket, ikke er det samme som x = 2. Derfor er implikationen falsk.


Skriv et svar til: x^2 hvad er x lig med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.