Matematik

LINEÆRE DIFFENRENTIALLIGNINGER

28. oktober 2020 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe med fremgangsmåden til denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2020 af peter lind

Løs først den homogene ligning y'+2y= 0 Gæt derefter på en løsning til den inhomogene ligning af formen k*ex.

Se din formelsamling formel 176 side 29


Svar #3
28. oktober 2020 af frozone7

#2

Løs først den homogene ligning y'+2y= 0 Gæt derefter på en løsning til den inhomogene ligning af formen k*ex.

Se din formelsamling formel 176 side 29

Hvad mener du med homogen og inhomogen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2020 af janhaa

integrating factor:

IF:e^{2x}

\int (y*e^{2x})'=\int e^{3x}dx\\ \\ y*e^{2x}=\frac{1}{3}e^{3x}+c\\ \\y=c*e^{-2x}+\frac{1}{3}e^{x}


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. oktober 2020 af janhaa

y(0) = 1 => c=2/3

y=\frac{2}{3}e^{-2x}+\frac{1}{3} e^{3x}


Svar #6
28. oktober 2020 af frozone7

Har løst den første nu, men er lidt i tvivl om hvordan man løser den næste?


Skriv et svar til: LINEÆRE DIFFENRENTIALLIGNINGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.