Matematik

nogen som kan forklare hvordan jeg gør?

29. oktober 2020 af freja9292 - Niveau: A-niveau

nogen som kan forklare hvordan jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2020 af Mathias7878

a) Du skal opstille det som en eksponentiel udvikling på formen

  f(x) = b \cdot a^x

hvor f(x) betegner det samlede antal af nye lungekræfttilblæde blandt kvinder i Danmark og x antal år efter år 2010.

b) Løs f(x) = m(x) mht. x. 

- - -

 

 


Svar #2
29. oktober 2020 af freja9292

hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{Efter 2010}\\& \begin{array}{llllll} \textup{Kvinder:}&k(x)=2038\cdot 1.013^x\\\\ \textup{M\ae nd:}&m(x)=2244\cdot 0.99^x\\\\ \textup{Ens antal:}&k(x)=m(x)\\\\& 2038\cdot 1.013^x=2244\cdot 0.99^x\\\\& \begin{array}{llllll} \frac{1.013^x}{0.99^x}=\frac{2244}{2038}\\\\ \left (\frac{1.013}{0.99} \right )^x=\frac{2244}{2038}\\\\ \ln\left (\frac{1.013}{0.99} \right )\cdot x=\ln\left (\frac{2244}{2038} \right )\\\\ x=\frac{\ln\left (\frac{2244}{2038} \right )}{\ln\left (\frac{1.013}{0.99} \right )}=4.19\textup{ \aa r efter 2010} \end{array} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: nogen som kan forklare hvordan jeg gør?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.