Matematik

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P

02. november 2020 af Malteersejj23245 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. 

Jeg er gået helt i stå med denne følgende opgave. Håber i kan hjælpe mig. Det lyder følgende 

En funktion f er løsning til differentialligningen 

dy/dx=x^2*(y-1)

og grafen får f går gennem punktet P(2.5)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P?

Håber folk kan hjælpe, for er gået helt i stå med den. Ved ikke hvordan jeg gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2020 af peter lind

sæt det givne punkt ind i højre side af differerentialligningen.Derved finder du hældningen af tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2020 af Capion1

Du skal ikke løse differentialligningen men kun finde ligningen for tangenten til f i punktet P.
I opgaven her er det for så vidt ligegyldigt, hvad funktionen f hedder. Alle nødvendige oplys-
ninger er allerede givet. Tangentligningen kan du finde i en formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textup{Tangentligning:}\\& y=\left ({x_o}^2\cdot (y_o-1) \right )\cdot (x-x_o)+f(x_o) \end{array}


Skriv et svar til: a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.