Matematik

produktreglen

05. november 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lige ved at lære om det med produktreglen. Jeg ved ikke helt hvordan jeg kan regne det her stykke ud på en lidt simpel måde

f(x)=ln?(x)·x^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2020 af Anders521

#0 Brug formel nr. (125), (129) og (133) i formelsamlingen


Svar #2
05. november 2020 af UCL (Slettet)

og det her stykke:       f(x)  √x • (3x+ 1)

Er det rigtig regnet ?

0,5x-0,5          • (3x +1)  +   0,5X-0,5   • 3x  


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2020 af Anders521

#2 Nej. Husk, at produktreglen siger, at hvis f og g er differentiable mht. x, er

                                                                 (f(x) + g(x))' = f '(x)·g(x) + f(x)·g '(x)  


Svar #4
05. november 2020 af UCL (Slettet)

Okay, min formelsamling HFB 2018 2.udgave. Det er desværre ikke de samme formelnr i den her som i STX. 

Men jeg skal differentierer stykket :  hver opgave skal du differentiere funktionen ved at benytte produktreglen

Hvordan kan jeg regne stykket ud : f(x)√ x• (3x+1)


Svar #5
05. november 2020 af UCL (Slettet)

Jeg har forstået det som at det er kvadroden:  √x  jeg skal differentierer udefra produktreglen også :    (3x + 1) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. november 2020 af Anders521

Rettelse til #3 Produktreglen siger, at hvis f og g er differentiable mht. x, er                                                                                                                             ( f·g) '(x) = f '(x)·g(x) + f(x)·g '(x).                                                        Sæt h(x) := √x og g(x):= 3x +1. Begge funktioner er differentiable mht. x så

                                                                   f '(x)  =  (h·g) '(x)                                                                                                                                                              =  h '(x)·g(x) + h(x)·g '(x)                                                                                                                                        =  (1/2√x)·(3x+1) + √x·3


Svar #7
05. november 2020 af UCL (Slettet)

Jeg har fået af vide jeg skal bruge formel nr. 112. 

1 = f' (x) = dy

                   dx

herunder står der 

0,5√x  = -0,5 . 

Det er derfor jeg har brugt den, men det er så forket ....

bruger du formlen for f(x)? √x  =  x0,5


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. november 2020 af Anders521

#7 Formel nr. (112) i din formelsamling siger, at med f(x) = √x er

                                                                   f '(x) = (1/2√x) = (1/2)·x(-1/2)


Svar #9
05. november 2020 af UCL (Slettet)

#18. Så har jeg haft fat i den rigtige formel, men resultatet var forkert > 0,5x-0,5  • (3x +1)  +   0,5X-0,5   • 3x . Det jeg nok ikke forstår er hvor der sker med:   (1/2√x) = 1/2x-1/2

(√x1/2)·(3x+1) + √x·3 .     

hvordan ved jeg hvilken formel jeg skal bruge f.eks. til det her stykke: ln?(x)·x^3 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2020 af Anders521

#9 Hvad der sker er følgende: 1/(2√x) = 1/(2·x0,5) =(1/2)·x-0,5. Det er potensregelen 1/ak = a-k, der anvendes.


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. november 2020 af Anders521

#9 Med h(x) = ln(x)·x3 haves h '(x) = (1/x)·x3 + ln(x)·(3x2).


Svar #12
05. november 2020 af UCL (Slettet)

Ja. Det må næsten være formel 24, side 7 du bruger:

a-r  1

         ar


Brugbart svar (1)

Svar #13
05. november 2020 af Anders521

#12 Ja.


Svar #14
05. november 2020 af UCL (Slettet)

#9 hvilken form bruger du der? Jeg har svært ved at forstå det

Svar #15
05. november 2020 af UCL (Slettet)

undskyld mente #11


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. november 2020 af Anders521

#15 Der bruges formel nr. (106) og nr. (110) i din formelsamling.


Skriv et svar til: produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.