Matematik

Plangeometri: Hvordan finder jeg C

07. november 2020 af Rasko90 - Niveau: B-niveau

Jeg skal til at lave en modulopgave på Mat B net, og jeg er kommet til denne. Det er med hjælpemidler, så den skal laves i GeoGebra.

Jeg har ingen ide om hvordan jeg finder "C" uden nogen radius eller en cirkel ligning, nogle der kan guide mig i den rigtige retning? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2020 af ringstedLC

Tangenten l og radien CP er vinkelrette.


Svar #2
07. november 2020 af Rasko90

#1

Tangenten l og radien CP er vinkelrette.

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{llllll} \textup{En retningsvektor}\\ \textup{for }l\textup{ er }&\overrightarrow{r}=\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\2 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\ \textup{Ortogonalitet:}&\overrightarrow{CP}\cdot \overrightarrow{r}=0\\\\& \begin{pmatrix} 0-x\\4-0 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}=0\\\\& -x+4\cdot 2=0\\\\& x=8\\\\& C=(\mathbf{{\color{Red} 8}},0) \end{array}


Skriv et svar til: Plangeometri: Hvordan finder jeg C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.