Matematik

Geometriske størrelser udtrykt ved x og y

08. november 2020 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har problemer med at bestemme størrelsen af x og y i opgave b). Her er mint forsøg indtil videre:

a) O= 2x + 2y + 6cm

b)
Når arealet er 28 cm
Jeg er rimelig usikker, men jeg har to løsninger, og ved ikke, om en af dem er rigtig:
· Løsning 1:
x= 5,5 cm
y= 5,5 cm


· Løsning 2:
x= 11 cm -y
y= 11 cm -x

Når omkredsen er 38 cm2
Denne her opgave kan jeg slet ikke komme igang med. Ved ikke, hvad jeg skal gøre.

Tak for hjælpen på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2020 af StoreNord

a) O= x+2y+14cm


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2020 af ringstedLC

a) Korrekt.

\begin{align*} O &= x+3+(x-4)+y+4+(y+3) \\ O &= 2x+2y+6 \end{align*}

b) Man kan ikke løse én ligning med to ubekendte. Opstil et udtryk for arealet. Løs så de to ligninger med to ubekendte:

\begin{align*} O=28 &= 2x+2y+6 \\ A=38 &= ... \\ \left \{ x,y \right \} &=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Geometriske størrelser udtrykt ved x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.