Matematik

Hvor mange fliser til femkantet terrasse?

10. november 2020 af Sukkertop3 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp hurtigt!!!

Har fået en opgave hvor jeg skal finde ud af hvor mange fliser der skal bruges til en terrasse.

Terrassen er en regulær femkant med et areal på 16 m^2. Fliserne er kvadratiske og har en sidelængde på 60 cm. 

Hvor mange fliser skal der bruges???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2020 af janhaa

16/0,6^2=44,4\approx 45


Svar #2
10. november 2020 af Sukkertop3

#1

16/0,6^2=44,4\approx 45

Min livreder, tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2020 af ringstedLC

#1: Men det bliver et meget stort arbejde at lægge fliserne og resultatet bliver ikke værd at se på.

\begin{align*} A_{pentagon}=16 &= \frac{1}{4}\cdot {\color{Red} 5}\cdot s^2\cdot \cot\left ( \frac{\pi}{{\color{Red} 5}} \right ) \\ s&=3.05 \end{align*}

Der kan ligge 5 fliser + mellemrum (1 cm) langs en af siderne. Indstil afstanden mellem gitterlinjerne i dit tegneprogram til 3.05/5 = 0.61. Konstruer femkanten og tæl op hvormange fliser, der ca. skal bruges for at fliserne kommer til at ligge som gitteret viser.


Skriv et svar til: Hvor mange fliser til femkantet terrasse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.