Fysik

Acceleration

11. november 2020 af Marthan91 - Niveau: B-niveau

Et fly med massen 70*10^3 kg

Når flyet starter på start banen, er det påvirket af en kraft modsatrettet bevægelsen, som har størrelsen 75 kN. Flymotorerne frembringer en fremadrettet kraft på flyet med størrelsen 285 kN.

OPGAVE A

Beregn flyets acceleration, når det starter.

Jeg er virkelig i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge her. bevægelse med konstant acceleration?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2020 af ringstedLC

Newton 2. lov:

\begin{align*} F_{res} &= m\cdot a \\ a &= \frac{F_{res}}{m} \\ a &= \frac{F_++F_-}{m} \end{align*}


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.