Matematik

Eksponentiel funktion; find forskriften udfra to punkter

12. november 2020 af 1234vedikke - Niveau: B-niveau

Punkterne er (3;4) og (6;32)

Jeg har opstillet et ligningssystem, jeg vil bare spørge om jeg kan udtrykke b på denne måde:\frac{4}{\:a^{3\:}}?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2020 af janhaa

y=b*a^x\\ 4=b*a^3\\ 32=b*a^6


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2020 af Mathias7878

Du kan opstille 

\frac{4}{32} = \frac{b \cdot a^3}{b \cdot a^6}

Læg nu mærke til at b indgår i både tæller og nævner, hvormed de to b'er går ud med hinanden. Anvend nu regnereglerne,

\frac{a^m}{a^n} = a^{m-n}

og at

a^{-b} = \frac{1}{a^b}

- - -

 

 


Svar #3
12. november 2020 af 1234vedikke

Tak! Så det var forkert det jeg gjorde eller hvad, for jeg kom frem til den rigtige a værdi, men hvis fremgangsmåden var forkert så er det jo ligemeget...


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2020 af janhaa

8 = a3

a = 2

b = 4/8 = 1/2


Svar #5
12. november 2020 af 1234vedikke

Okay, tak!


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion; find forskriften udfra to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.