Matematik

Bestemmelse af konfidensinterval for antallet i population givet stikprøve

13. november 2020 af TheNicken99 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP.

Jeg har givet en stikprøve på n=56276 hvoraf x=991 viser sig, at være succesfulde. Densamlede population er N=5.825.337.

Dvs. at jeg kan estimere \hat{p}=991/56276 og opstille konfidensintervaller med signifinkansniveau \alpha=0.05 hertil:

Wald: [0,01661; 0,01859]

Clopper-Pearson: (0,01654 ;0,1873)

Jeg skal nu bestemme et konfidens interval for antallet af succeser for hele populationen, men det ved jeg ikke helt, hvordan jeg gør, så jeg håber, at I kan hjælpe mig lidt på vej.

Efterfølgende skal jeg bestemme størrelsen for stikprøven, så intervallet ikke afviger med mere end +/- 60.000, dvs. har en længde på 120.000.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2020 af peter lind

Du angiver ikke fordelingen. I binomialfordelingen er den

μ±2kvrod(u) hvor u er p(1-p)/n  hvor p er den estimerede sandsynlighed


Skriv et svar til: Bestemmelse af konfidensinterval for antallet i population givet stikprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.