Matematik

Cirklens ligning

21. november 2020 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Hvordan omskrives følgende? Kender resultatet forstår bare ikke helt hvordan.

x^2+2x +y^2-6y=15


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2020 af Anders521

#0 Se eksemplet på hjemmesiden. Ellers vent til en SP-hjælper laver den for dig. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2020 af janhaa

(x+1)^2+(y-3)^2=15+1+9=25=5^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Start med at se på de to første led: x2 + 2x. Det ligner kvadratet på en toledet størrelse, men det mangle et led. Dette led lægges til på begge sider af lighedstegnet: x2+2*1*x +12 + (noget med y)= 15 + 12

Kvadratsætningen bruges "baglæns": (x+1)2 + (noget med y) = 15 + 1. Tilsvarende med y.


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.