Matematik

Bestem sidelængde y udtrykt ved x

22. november 2020 af keveran - Niveau: B-niveau

Her er spørgsmålet, hvordan løses det? Har gættet mig lidt frem i a, men tvivler stærkt på at det er rigtigt

https://prnt.sc/vnwubt


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2020 af janhaa

a) og b) er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2020 af janhaa

c)

A ' (x) = 50 - 6x - 4*sqrt(2)x = 0

25 - 3x - 2*sqrt(2)x = 0

25  = 3x + 2*sqrt(2)x  

25 = x(3 + 2*sqrt(2))

x = 4.289


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2020 af janhaa

c)

x = 25 / (3 + 2*sqrt(2))


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2020 af ringstedLC

a) Du mangler at isolere y.

b) Indsæt udtrykket for y i en beregning for arealet, så der kun er én variabel x.

c) Optimer ved at differentiere A og sætte lig nul.


Skriv et svar til: Bestem sidelængde y udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.