Matematik

Hvor mange gram sukker kan der være i glasset?

24. november 2020 af fuzkmyass (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej Studieportalen

Glassets diameter er 15 cm 

Glassets højde er 17 cm 

Sukker har en massefylde på 1,5805 g/ml 

Man skal finde rumfanget på glasset og gange med massefylden af sukker. Massefylden på sukker er ca. 0,9g/cm3

Hvor mange gram sukker kan der være i glasset?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2020 af mathon

      \small \begin{array}{lllll} \textup{Sukkermasse i fyldt glas:}&m=\frac{\pi}{4}\cdot h\cdot d^2\cdot \varrho=\frac{\pi}{4} \cdot (17\;cm)\cdot \left ( 15\;cm \right )^2\cdot \left (0.9\;\frac{g}{cm^3} \right ) \end{array}


Svar #2
24. november 2020 af fuzkmyass (Slettet)

Tak! Så det er det samme som at sige

Vi ganger rumfanget med massefylden på sukker.

Rumfanget / volumen af glasset = 3004,15 cm3

Massefylden på sukker er ca. 0,9g/cm3

3004,15 cm3 * 0,9g = 2703,74 cm3

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2020 af mathon

     Ja.


Skriv et svar til: Hvor mange gram sukker kan der være i glasset?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.