Matematik

Differentialligning

25. november 2020 af masse1234 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået denne opg.

Bestem den løsning til differentialligningen:

dy/dx=2e^x*-1

Hvis graf indeholder (0,5)

Men jeg ved ikke hvordan jeg skal løse opgaven?

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2020 af peter lind

Du skal integrere højre  side og bestemme integrationskonstanten så y(0) = 5. Hvad betyder det * til højre for x


Svar #2
25. november 2020 af masse1234

Det har jeg prøvet, jeg bruger TI-Nspire og desolve, men den siger argument fejl


Svar #3
25. november 2020 af masse1234

Jeg håber at man kan se det på billedet her


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2020 af peter lind

så har du lavet en fejl i indtastningen. Prøv igen


Svar #5
25. november 2020 af masse1234

Jeg har kigget efter det, og kan ikke helt så hvor det skulle være:/


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2020 af peter lind

Jeg kender ikke dit CAS men du gør det sværere for dig selv.  Sæt selv værdierne ind så får  du ligningen

5 = 2*1 -0 + c

Den kan jo løses uden brug af nogen lommeregner


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.