Matematik

Differensligninger - Annuitetsopsparing

25. november 2020 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe med fremgangsmåden til denne opgave?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2020 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} \textup{\AA rlige renteprocent:}&2.5\%\\\\ \textup{\AA rlige indbetaling:}&d=y_{n+1}-y_n=1.025\cdot y_n+500-y_n=0.025\cdot y_n+500 \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{lllll}& y_1=1.025\cdot 10^4+500=10\;750 \end{array} \end{array}


Svar #3
25. november 2020 af frozone7

Hvorfor er den årlige renteprocent 2,5%?

Burde det ikke være 1,025 lavet til procent?


Svar #4
25. november 2020 af frozone7

#2

     \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} \textup{\AA rlige renteprocent:}&2.5\%\\\\ \textup{\AA rlige indbetaling:}&d=y_{n+1}-y_n=1.025\cdot y_n+500-y_n=0.025\cdot y_n+500 \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{lllll}& y_1=1.025\cdot 10^4+500=10\;750 \end{array} \end{array}

Eller er det fordi man ifølge renteformlen plusser med 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2020 af anonym000

Lad n betegne den nuværende periode, og lad n+1 betegne den efterfølgende periode. Den årlige realrente er den samme for alle n; nemlig r = 2,5 %. Dvs. r antages for at være konstant. I perioden n = 0 indsættes 10000 kr. i banken, dvs. y0 = 10000. Nu kan du bare indsætte i differensligningen.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2020 af mathon

                \small d=y_1-y_0=10\,750-10\,000=750


Skriv et svar til: Differensligninger - Annuitetsopsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.