Matematik

Isoler x i ligning

29. november 2020 af Deez - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Isoler x i ligning

√2x + 3 = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2020 af mathon

                \small \begin{align*} \sqrt{2}x+3&=5\\ \sqrt{2}x&=\sqrt{2}\cdot \sqrt{2}\\ x&=\sqrt{2}\\ \end{align*}


Svar #2
29. november 2020 af Deez

#1 

Kan du måske hjælpe med at forklare hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2020 af ringstedLC

Undlad at oprette flere tråde med samme spørgsmål!

Du skriver:

\begin{align*} \sqrt{2}\,x+3 &= 5 \\ \cancel{\sqrt{2}}\,x &= 5-3=2=\sqrt{2} \cdot \cancel{\sqrt{2}} \\ x &= \sqrt{2} \end{align*}

men hvis der mentes:

\begin{align*} \sqrt{2\,x}+3 &= 5 \\ \cancel{\sqrt{2}}\cdot \sqrt{x} &= 5-3=2=\sqrt{2} \cdot \cancel{\sqrt{2}} \\ \sqrt{x} &= \sqrt{2} \\ x &= 2 \end{align*}


Skriv et svar til: Isoler x i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.