Matematik

Integralregning- hjælppp

29. november 2020 af Mountifakol - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har lige opgave a,b og c, som jeg ikke ved hvordan man løser. (se vedhæftet fil)

Forskriften for f og g er: 

f(x)= x-6

g(x)= x2-5x+2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2020 af StoreNord

a)   vis at     x-3  ≥  x²-5x+2
      og at x-6 <0     i intervallet
      og at x²-5x+2 < 0   i intervallet


Svar #2
29. november 2020 af Mountifakol

Forstår ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2020 af StoreNord

x-3  ≥  x²-5x+2     er en ulighed. Den skal løses, som om den er en ligning.


Svar #4
29. november 2020 af Mountifakol

Kan du vise, hvordan man gøre...


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2020 af StoreNord

x-3  ≥  x²-5x+2     er en ulighed. Den skal løses, som om den er en ligning.

Den røde graf på billedet er højere oppe end den blå.
De er begge i den negative del af koordinatsystemet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2020 af AMelev

#0 Upload et billede af opgaven - ikke alle kan læse Word-filer.

a) Løs ligningen f(x) = g(x) og brug grafværktøjet eller fortegn for f(x) - g(x) til at afgøre, hvilken der er størst i det pågældende interval.
Der kan du også se, fortegn for f og g i det pågældende x-interval.

b) Bestem min g, vha. grafværktøj eller toppunktsformel og se, at det er større end -7

c) En lodret parallelforskydning svarer til en forskydningvektor \binom{0}{k}, dvs. at fx (x,f(x)) forskydes til (x,f(x)+k).

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Integralregning- hjælppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.