Matematik

ER PLANEN MED LIGNINGEN () TANGENTPLAN TIL GRAFEN FOR F(X,Y) PLS EN ELLER ANDEN SOM KAN HJÆLPE

30. november 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

En som kan hjælpe med nedstående opgave tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2020 af peter lind

se formel 196 side 33 i din formesamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2020 af mathon

Ja i punktet (1,2).


Svar #4
30. november 2020 af Elninoo

Aight, bare find den afledte for x og y og bruge og finde p,q. Prøver lige her om en times tid så vender jeg lige tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \\& \begin{array}{lllll} f(x,y)=x^3- x\cdot y+4y\\\\ f_x{}'(x,y)=3x^2-y&&f_y{}'(x,y)=4-x\\\\ f_x{}'(1,2)=3\cdot 1^2-2=1&&f_y{}'(1,2)=4-1=3 \end{array}\\\\ \textup{Tangentplan}\\ \textup{i }(1,2)\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} z=f_x{}'(1,2)\cdot (x-1)+f_y{}'(1,2)\cdot (y-2)+f(1,2)\\\\ z=1\cdot (x-1)+3\cdot (y-2)+1^3-1\cdot 2+4\cdot 2\\\\ z=x-1+3y-6+7\\\\\\ z=x+3y \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2020 af mathon

Hvordan finder man frem til,
at det er tangentplanen i (1,2)?

            \small \begin{array}{lllll} \textup{Definitioner:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Define}\quad f(x,y)=x^3-x\cdot y+4y\\\\ \textup{Define}\quad f_x(x,y)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}\left (f(x,y) \right )\\\\ \textup{Define}\quad f_y(x,y)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} y}\left (f(x,y) \right ) \end{array}\\\\ \textup{L\o sning:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{solve}\left ( \left\{\begin{array}{lll}f_x(x_o,y_o)=1\\ & \\f_y(x_o,y_o)=3 \end{array}\right.,\left \{ x_o,y_o \right \}\right ) \end{array} \end{array}
 


Skriv et svar til: ER PLANEN MED LIGNINGEN () TANGENTPLAN TIL GRAFEN FOR F(X,Y) PLS EN ELLER ANDEN SOM KAN HJÆLPE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.