Matematik

beregn vinkel A B C, i trekant med meter mål

03. december 2020 af mkvi (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har svært ved at forstå hvordan b skal udregnes

er der en der ved hvoran det skal udreges

mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2020 af janhaa

b)

tan(A) = 6/7,5

A = C = 38,7o

vinkel B = 102,6o


Svar #3
03. december 2020 af mkvi (Slettet)

#1 mange tak

#2 hvordan kom du frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2020 af janhaa

#3

#1 mange tak

#2 hvordan kom du frem til det

trekant


Svar #5
03. december 2020 af mkvi (Slettet)

#4 det kunne jeg gætte mig til og tak fordi du vil svare

jeg er ikke særlig skrap til trekanter og hvis du vil uddybe det lidt med hvordan du kom frem til det, vil jeg være rigtig taknemmelig


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2020 af ringstedLC

Prøv altid om du kan danne en retvinklet trekant i den vilkårlige trekant. Hvis det lykkes, har du så de tre trigonometriske formler for retvinklede trekanter og ydermere Pythagoras som værktøjer:

Afstanden "6 m" er længden af højden nedfældet fra B på AC. Den deler AC i to lige store dele og der dannes så to ens retvinklede trekanter fordi højden jo står vinkelret på grundlinjen.

\begin{align*} \angle A=\angle C &\\ \tan(\angle A)=\tan(\angle C) &= \frac{\text{modst.}}{\text{hosligg.}} \\ &= \frac{6}{\frac{3\,\cdot \,5}{2}}=\frac{4}{5} \\ \angle A&=\tan^{-1}\left (\frac{4}{5} \right )=\;?^{\circ} \\ 180^{\circ}&= \angle A+\angle B+\angle C \end{align*}


Skriv et svar til: beregn vinkel A B C, i trekant med meter mål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.