Matematik

vektor hjælp

04. december 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har denne opgave, men kan ikke finde ud af den da det er uden hjælpemidler, kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2020 af Mathias7878

\small \overrightarrow{a} = \binom{10}{7}-3 \cdot \binom{7}{2}

- - -

 

 


Svar #2
04. december 2020 af Ladora (Slettet)

hvordan ved jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2020 af Anders521

#0 Du ved det er svaret ved at indsætte det i din ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. december 2020 af Mathias7878

Du skal bare løse det som en sædvanlig ligning med en ubekendt. At der lige pludselig står vektorer inde i ligningen, ændrer ikke den måde, hvorpå ligningen løses.

- - -

 

 


Svar #5
04. december 2020 af Ladora (Slettet)

Kan ikke helt finde ud af det...


Svar #6
04. december 2020 af Ladora (Slettet)

er dette rigtigt, så koordinaterne er (-11, 1)?


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. december 2020 af Anders521

#6 Ja   ;-)


Svar #8
04. december 2020 af Ladora (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2020 af ringstedLC

Meget grundigt!

Hvis:

\begin{align*} \overrightarrow{AB}+\overrightarrow{BC} &= \overrightarrow{AC} \Leftrightarrow \overrightarrow{AB}=\overrightarrow{AC}-\overrightarrow{BC}=\overrightarrow{AC}+\overrightarrow{CB} \end{align*}

Gå fra A til B. Gå så videre til C. Tilsammen har de to bevægelser bragt dig fra A til C via B. Det betyder, at du kan komme til B ved at gå fra A til C og så videre fra C til B.

\begin{align*} \vec{a}+3\cdot \binom{7}{2} &= \binom{10}{7} \\ \vec{a} &= \binom{10-3\cdot 7}{7-3\cdot 2 }=\binom{-11}{1} \end{align*}


Skriv et svar til: vektor hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.