Matematik

Svær aflevering! Hjælp

07. december 2020 af hq02 - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kan hjælpe med en af følgende opgaver.

Er lost med dem alle!!!

Vedhæftet fil: Hjemmeopgaver sæt 9.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2020 af PeterValberg

Opret en separat tråd til hver af opgaverne, hvori du uploader
et billede/screendump af den aktuelle opgave, så er der større
sandsynlighed for at du får hjælp,
- et Word-dokument med et hel opgavesæt resulterer sjældent i megen hjælp her på portalen....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2020 af AMelev

Husk kun én opgave pr. tråd og billede af opgaven - ikke Wordfil, da ikke alle kan læse Word.

                      

Tegning af hældningsfelt afhænger af, hvilket grafværktøj du bruger.

Separation af variable kan ikke benyttes til g, da y-værdien er 0 i x = 6, men ellers:
\int \frac{1}{y}dy=\int \frac{2}{x-4}dx +k,\: x\neq 4\wedge y\neq0
Da løsningen skal være differentiabel (og dermed også kontinuert), skal definitions- og værdimængde være sammenhængende intervaller, pga. af punkterne i f, og h, skal x > 4 og y > 0 i begge.
Bestem de to integraler, indsæt punkt og bestem k. Isoler y.

g: y = 0 er løsning
 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 1:}\\& \begin{array}{llllll} \textup{Solsikkens}\\ \textup{v\ae ksthastighed:}\\&a)\\& \begin{array}{llllll}& \frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} t}=0.00025\cdot h\cdot (300-h)\qquad 0<h<300\\\\& \frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} t}=0.00025\cdot 50\cdot (300-50)=3.125\\\\ b)\\& \textup{maksimum v\ae ksthastighed kr\ae ver:}\\\\& \frac{\mathrm{d} ^2h}{\mathrm{d} t^2}=\underset{\textup{positivt}}{\underbrace{0.00025\cdot \frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} t}}}\cdot (300-2h)=0\\\\& 300-2h=0\\\\& h=150\\\\ \end{array} \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2020 af AMelev

Ad #3
Alternativ: dh/dt er et 2.gradspolynomium i h med rødderne h = 0 og h = 300. Parablen har grenene opad, så der er max i toppunktet, som findes midt mellem rødderne, altså i h = 150.


Svar #5
07. december 2020 af hq02

hvad er et hældningsfelt. Jeg bruger nspire


Svar #6
07. december 2020 af hq02

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det på andre. har ikke forstået seperation det er svært


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 2:}\\& \begin{array}{llllll}a) \; \; \;\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; y=10+k\cdot e^{-0.2x}\\\\ \begin{array}{c|c} \mathbf{y{\, }'}&\mathbf{\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=-0.2y+2}\\\hline\\ k\cdot e^{-0.2x}\cdot (-0.2)&-0.2\cdot \left ( 10+k\cdot e^{-0.2x} \right )+2\\\hline\\ -0.2\cdot k\cdot e^{-0.2x}&-2-0.2\cdot k\cdot e^{-0.2x}+2\\\hline\\ -0.2\cdot k\cdot e^{-0.2x}&-0.2\cdot k\cdot e^{-0.2x} \end{array} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 2:}\\& \begin{array}{llllll}b)\\& \begin{array}{llllll} 8=10+k\cdot e^{-0.2\cdot 0}\\\\ 8=10+k\\\\ k=-2\\\\\\ f(x)=10-2e^{-0.2x} \end{array}\\\\ c)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Tangentligning i }(0,8)\textup{:}&y=\left (-0.2\cdot 8+2 \right )\cdot (x-0)+8\\\\& y=0.4\cdot x+8 \end{array} \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2020 af AMelev

#5 & #6 Kan du nu se, hvorfor der kun skal være en opgave pr. tråd? Det bliver simpelthen noget roderi med svar på og spørgsmål til forskellige opgaver i en skøn blanding.

Hældningsfelt i Nspire: Se https://www.youtube.com/watch?v=NAz0tBgf6U4

Separation af variable: Se https://www.youtube.com/watch?v=zeFn0TAUU7E


Skriv et svar til: Svær aflevering! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.