Fysik

HJÆÆLP Mangler virkelig en der kan hjælpe med denne opgave - Fysik

07. december 2020 af HansEspersen - Niveau: B-niveau

Står virkelig at mangler hjælp til denne, ville sætte stor pris på det.

En batteridrevet elbil kører på en vandret vej. Spændingsfaldet over dens motor er 36 V. Grafen viser sammenhængen mellem motorens effekt og bilens fart.

a) Bestem  strømstyrken gennem motoren, når bilen kører med 40km/h Når bilens batteri er fuldt opladet, kan bilen køre med 40km/h i to timer før batteriet er tømt for energi.

b) Hvor meget energi kan bilens batteri afgive?

c) Hvor langt kan bilen køre med farten 50km/h på en fuld opladning?

På forhånd tusinde tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2020 af ringstedLC

Aflæs effekten på grafen. Husk eventuelt at omregne til SI-enheder.

\begin{align*} \text{a)}\\ P &= U\cdot I \\ P_{40} &= 36 \,(V)\cdot I_{40}\Rightarrow I_{40}=\;?\,\text{A} \\\\ \text{b)}\\ E &= P\cdot t \\ E &= P_{40}\cdot 2\,(\text{h}\approx \text{time})\cdot 60^2=\;?\,\text{J} \\\\ \text{c)}\\ E &= P_{50}\cdot t_{50}\Rightarrow t_{50}=\;?\,(\text{h}) \Rightarrow s=50 \,(\text{km})\cdot t_{50}\,(\text{h})=\;?\,(\text{km}) \end{align*}


Skriv et svar til: HJÆÆLP Mangler virkelig en der kan hjælpe med denne opgave - Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.