Fysik

hvordan kan gitterligningen bruges til bestemmelse af bølgelængden for laserlys

08. december 2020 af freja9292 - Niveau: C-niveau

hvordan kan gitterligningen bruges til bestemmelse af bølgelængden for laserlys


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textup{Gitterligningen:}&d\cdot \sin(\varphi _n)=n\cdot \lambda \\\\ \textup{B\o lgel\ae ngden:}&\lambda =\frac{d}{n}\cdot\sin(\varphi _n)=\frac{d}{n}\cdot \frac{a_n}{\sqrt{L^2+{a_n}^2}} \end {array}


Svar #2
08. december 2020 af freja9292

hvordan svare det på mit spørgsmål?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2020 af mathon

Kender du ikke betegnelserne i ovenstående?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2020 af mathon

                                                                                                                                   

her er brugt \small x_n i stedet for \small a_n


Skriv et svar til: hvordan kan gitterligningen bruges til bestemmelse af bølgelængden for laserlys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.