Matematik

FP9 5 maj matematik 2020

09. december 2020 af Naniiia (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med FP9 5 maj 2020 i matematik

Opgave 6

Tegningerne herunder viser de første 3 figurer i en figurfølge.
Hver figur i figurfølgen er opbygget af retvinklede trekanter, der alle har mindst en katete med længden 1.
11
111 111
1
figur 1 figur 2
Figurfølgen fortsætter på samme måde, som den er begyndt.
figur 3
6.1 Fremstil en præcis tegning af figur 4 i figurfølgen.
Lea påstår, at hypotenusen i figur 1 er 2, og at omkredsen af figur 1 er 2 + 2.
6.2 Du skal vise med beregning, at Lea har ret.
6.3 Hvor stor er omkredsen af figur 2?
6.4 Hvor stor er omkredsen af figur n?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2020 af Moderatoren

Hvilke problemer har du med opgave 1?


Svar #2
09. december 2020 af Naniiia (Slettet)

Ved ikke lige helt præcis hvad jeg skal gøre

Svar #3
09. december 2020 af Naniiia (Slettet)

Eller hvordan jeg skal finde ud af svaret

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2020 af Moderatoren

Hvad er der sket fra figur 1 til figur 2 og fra figur til figur 3? 

Det samme skal ske i figur 4.


Svar #5
09. december 2020 af Naniiia (Slettet)

Så jeg skal bare tegne videre

Svar #6
09. december 2020 af Naniiia (Slettet)

Kan du hjælpe mig med opg 6.2 og 6.3 og 6.4

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2020 af Moderatoren

Ja, bare tegn videre.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2020 af Moderatoren

I 6.2 skal du lave beregningerne. Har hun ret?


Svar #9
09. december 2020 af Naniiia (Slettet)

Det tror jeg ikke

Svar #10
09. december 2020 af Naniiia (Slettet)

Men ved ikke hvorfor hun ikke har ret

Svar #11
09. december 2020 af Naniiia (Slettet)

Eller jo hun har ret

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. december 2020 af Moderatoren

Prøv at beregne det


Svar #13
09. december 2020 af Naniiia (Slettet)

Altså ved ikke hvirdan jeg skal beregne d

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. december 2020 af Moderatoren

Hvilken er d?


Svar #15
09. december 2020 af Naniiia (Slettet)

6.2

Lea påstår, at hypotenusen i figur 1 er 2, og at omkredsen af figur 1 er 2 + 2.
6.2 Du skal vise med beregning, at Lea har ret

Svar #16
09. december 2020 af Naniiia (Slettet)

Lea påstår, at hypotenusen i figur 1 er kvadratrod2, og at omkredsen af figur 1 er 2 + kvadratrod 2.
6.2 Du skal vise med beregning, at Lea har ret

Svar #18
09. december 2020 af Naniiia (Slettet)

Ej undskyld men jeg forstår det ikke

Brugbart svar (0)

Svar #19
09. december 2020 af Moderatoren

Du skal finde længden på hypotenusen og omkredsen af figur 1. Når du har gjort det, så kan du vise om hun har ret eller ej.


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. december 2020 af janhaa

O(f1)=2+\sqrt{2}\\ O(f2)=3+\sqrt{2}+\sqrt{3}\\ O(f3)=6+\sqrt{2}+\sqrt{3}\\


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.