Matematik

bestem førstekoordinaten til C

14. december 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau

jeg har denne opgave hvor jeg skal bestemme førstekoordinaten til C 

denne ogpave driller mig lidt, jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gå igang med den? 

jeg må gerne bruge cas værktøj, til opgaven.

opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: opgave 5a-1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2020 af Capion1

Lad  C = (x0 , 0)
Benyt
PC står vinkelret på retningsvektor for tangenten. Skalære produkt = .......


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2020 af janhaa

[1, 2]*[x, -4] = 0

x - 8 = 0

x = 8


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2020 af AMelev

#0 Alternativ:
Bestem ligning for linjen m gennen P og C og  bestem derefter skæringspunktet mellem m og x-aksen.

Se formelsamling side 15 (71). Hældningskoefficienten for linjen l er a = 2, så \vec r=\binom{1}{2} er retningsvektor for l og dermed normalvektor \vec n for m. Kendt punkt P(0,4).


Skriv et svar til: bestem førstekoordinaten til C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.