Matematik

trigonometri

15. december 2020 af Ukendtpige - Niveau: C-niveau

Jeg har vedhæftet en opgave. Vi har en trekant QED, hvor vinkel Q er 90, e=36 og d=5

vi skal finde side q først, som jeg har gjort på billedet. 

Derefter skulle v finde de resterende vinkler, og jeg startede med E. 

Problemet er bare tilsidst, da jeg kommer frem til at vinkel D er lig med 7,91 grader : 180-82,09-90

jeg synes dog bare det virker urealistisk, at vinkel D er 7,91 grader, og vi derfor have det godkendt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2020 af peter lind

Det er da godt nok. Du kan også som kontrol bruge sinus, cosinus eller tangens til at regne den ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2020 af StoreNord

Nej. Det er for meget med to så små vinkler.

Du har trukket 90 grader for meget fra i vinkel D.


Svar #3
15. december 2020 af Ukendtpige

Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2020 af OliverHviid

I ved at vinkelsummen i en trekant er 180 grader. Desuden ved I at Q er 90 grader, og I har jo netop også lige udregnet E til at være 7,2 grader. Derfor må den sidste vinkel, dvs. D, være 180-90-7,2= 82,8 grader.


Svar #5
15. december 2020 af Ukendtpige

Vi har udregnet E til at være 82 grader og ikke 7,2, da 7,2 kun var tangens til vinklen

Brugbart svar (1)

Svar #6
15. december 2020 af StoreNord

Det er jo vel godt, bare i selv forstår det og jeres lærer forstår det.


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. december 2020 af StoreNord


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.