Matematik

differentiering

17. december 2020 af senoritasenorita - Niveau: B-niveau

hej jeg står med en opgave som jeg synes er svær at lave nogle der er behjælpelig med at forklare mig det så jeg kan forstå det. den er vedhæftet

Vedhæftet fil: mm.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2020 af mathon

Hvilken af opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 1}\\& \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} f(x)=2x^2-3\sqrt{x}& x\geq 0\\\\ f{\, }'(x)=2\cdot 2\cdot x^{2-1}-3\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}& x>0\\\\ f{\, }'(x)=4x-\frac{3}{2\sqrt{x}} \end{array}\\\\ b)\\& \begin{array}{lllll} f{\, }'(4)=4\cdot 4-\frac{3}{2\cdot \sqrt{4}}=16-\frac{3}{2\cdot 2}=16-\frac{3}{4}=15.25\end{array}\\\\ c)\\& \begin{array}{lllll} f{\, }'(4)=15.25\textup{ er tangentens h\ae ldningskoefficient i punktet }(4,26) \end{array}\end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2020 af Usshhhh

TG?


Svar #5
17. december 2020 af senoritasenorita

Dem alle, er ik så skarp til det


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 3}\\& \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} f(x)=10\sqrt{x}+3x^2+4x-1&x\geq 0\\\\ f{\, }'(x)=10\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}+3\cdot 2\cdot x^{2-1}+4+0&x>0\\\\ f{\, }'(x)=\frac{5}{\sqrt{x}}+6x+4 \end{array}\\\\ b)\\& \begin{array}{lllll} f{\, }'(25)=\frac{5}{\sqrt{25}}+6\cdot 25+4=1+150+4=155\end{array} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.