Matematik

tværvektorer ( 2a(Hat) + 3b(Hat) - b)

18. december 2020 af Skatergirl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave omkring tværvektorer, hvor jeg skal udregne

Opgave 1 .    2a(Hat) + 3b(Hat) - b

Opgave 2.     a(pil) * b(Pil), a(hat) * b(Pil) og a(Pil) * b(Pil

Det ville være e stor hjælp, hvis kunne hjælpe med at regne den og hvordan i udregner den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2020 af PeterValberg

Det kan umuligt være hele opgaveteksten ?!
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2020 af ringstedLC

Opgave 1:

\begin{align*} &k\vec{u}=\binom{k\cdot u_1}{k\cdot u_2} \;,\;\widehat{\vec{a}\,}=\binom{-a_2}{a_1} \;,\;\vec{u}+\vec{v}+\vec{w}=\binom{u_1+v_1+w_1}{u_2+v_2+w_2} \\ \widehat{2a}+\widehat{3b}-b &= \binom{-2a_2}{2a_1}+\binom{-3b_2}{b_1}-\binom{b_1}{b_2} \\ &=\binom{-2a_2-3b_2-b_1}{2a_1+b_1-b_2}=\binom{?}{?} \end{align*}

Opgave 2:

\begin{align*} \vec{a}\cdot \vec{b} &= a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2=\;? \\ \widehat{\vec{a}\,}\cdot \vec{b} &= -a_2\cdot b_1+a_1\cdot b_2=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: tværvektorer ( 2a(Hat) + 3b(Hat) - b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.