Matematik

differnetiering

18. december 2020 af merl0117 - Niveau: B-niveau

en funktion er givet ved

f(x)= ax3+5x2+2x+1

Hvor a er konstanten 

a) Bestem f´(x)

b) Bestem a så f´(X) = -3

hvordan skal disse opgaver løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} \textup{Funktion:}&f(x)=ax^3+5x^2+2x+1\\\\ \textup{Differentieret}\\ \textup{funktion:}&f{\, }'(x)=3ax^2+10x+2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2020 af mathon

Du har ikke oplyst opgavens korrekte tekst.


Svar #3
18. december 2020 af merl0117

ups opgave b skulle hedde f´(1)=-3


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2020 af mathon

             \begin{array}{llll} a=\frac{-5\cdot (2x+1)}{3x^2} \end{array}


Svar #5
18. december 2020 af merl0117

hvad er det for en formel du bruger?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. december 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll}a)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Funktion:}&f(x)=ax^3+5x^2+2x+1\\\\ \textup{Differentieret}\\ \textup{funktion:}&f{\, }'(x)=3ax^2+10x+2 \end{array} \\\\ b)\\& \begin{array}{llllll} a=\frac{-5\cdot (2x+1)}{3x^2}\\\\ a=\frac{-5\cdot (2\cdot 1+1)}{3\cdot 1^2} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: differnetiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.