Matematik

Potens regneregel

20. december 2020 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Jeg har udregnet den vedhæftede fil via potens regnereglen: an*am=an+m 

Da der står + imellem n og m i potensen, vil det så sige at den rigtige omskrivning vil være at sætte parentes om -5 samt et plus-tegn foran parentesen, for at indikere, at selve opgaven har et -5, men at regnereglen omfatter at man adderer 5 og 6?

Vedhæftet fil: potensregel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2020 af Capion1


Det er korrekt.
Der gælder
a - b = a + (- b)           og
- a - b = (- a) + (- b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2020 af ringstedLC

eller blot:

\begin{align*} 2^{\,-5}\!\cdot 2^{\,6} &= 2^{\,-5\,+\,6} \end{align*}


Skriv et svar til: Potens regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.